Moře v Tunisku. Foto: Jitka Fárová
Zajímavosti

Karlovarský kraj – Karlovarský kraj a Letiště Karlovy Vary uzavřely dohodu se společností DER Touristik CZ a.s., která sdružuje cestovní kanceláře Fischer, Exim Tours a Nev Dama, o rozšíření nabídky dovolenkových destinací s odlety z Letiště Karlovy Vary. CK Fischer bude v létě 2024 z Karlových Varů létat zájezdy do pěti destinací, kterými budou Turecko – Antalya, Tunisko – Monastir, Řecko – Kréta a Rhodos a Bulharsko – Varna.

„Pro Karlovarský kraj i letiště je to samozřejmě skvělá zpráva, protože o dovolené s odletovým místem z Karlových Varů byl letos velký zájem. Tento krok ale vnímám také jako další posun v rozvoji regionu. Dojde k značnému navýšení počtu linek do dovolenkových destinací oproti loňskému roku. Jsem velmi rád, že potenciál karlovarského letiště bude opět více využíván,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

CK Čedok v příštím roce, kromě již tradiční Antalye a Heraklionu, přidá také řecký ostrov Rhodos. CK Alexandria rozšíří svou nabídku odletů z Karlových Varů o bulharský Burgas, v sezóně 2024 bude tedy létat do Varny i Burgasu. Drtivá většina zájezdů na příští rok s místem odletu z Karlových Varů je již nyní v prodeji v online katalozích jednotlivých cestovních kanceláří.

„Jsem velmi potěšen dalším navýšením počtu letů, které budou směřovat z našeho letiště a zpět. Kromě širší nabídky zájezdů, která jistě nadchne obyvatele kraje, by se tak mohla přiblížit doba, kdy Letiště Karlovy Vary nebude potřebovat dotace na provoz z krajského rozpočtu. Kraj i v roce 2024 finančně podpoří cestovní kanceláře s jejich novými charterovými lety, protože možnost odlétat na dovolenou z domácího letiště považujeme za významný krok vpřed a skvělou službu obyvatelům regionu,“ doplnil neuvolněný krajský zastupitel s gescí v oblasti dopravy Jan Bureš.

„Dalších sedm charterových letů týdně v letové sezóně červen až září 2024 významně zvýší možnost pro obyvatele Karlovarského kraje a širšího regionu si vybrat svojí ideální dovolenou s odletem z Karlových Varů. Jsem velmi ráda, že se utěšeně daří zvyšovat počet charterových letů z našeho letiště. Z loňských tří jich máme na příští rok deset. Letiště bude i letos nabízet cestujícím parkování zdarma,“ říká jednatelka letiště Alice Justina Undus.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru