Autorem díla je teplický řezbář Zdeněk Lamka. Foto: Město Teplice
Zajímavosti

Teplice – Náměstí Svobody v Teplicích se od 27. listopadu pyšní novým dřevěným betlémem. Autorem je teplický řezbář Zdeněk Lamka.

,,Veliké cti se mi dostalo, když jsem byl osloven senátorem a 1. náměstkem panem Hanzou, abych pro Teplice vyřezal betlém. Věřím, že bude dělat dlouhá léta radost,” uvedl na svém profilu místní umělec Zdeněk Lamka.

Zároveň požádal občany, aby na sochy nelezli. Vyrobeny jsou z dubu a jsou značně těžké. Při případném pádu by mohlo dojít k vážnému poranění. 

Na náměstí Svobody se můžete nejen pokochat novým betlémem, ale také si zde užít slavnostní rozsvícení vánočního stromu, které proběhne v neděli 3. prosince.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru