Žáci se na 4. ZŠ v Mostě učí korejsky. Foto: 4. ZŠ Most
Zajímavosti

Most – Naučit se korejsky na základní škole? V Mostě není problém, tuto jedinečnou možnost mají žáci 4. ZŠ Václava Talicha v Mostě.

V rámci kroužku se nadšenci učí pomalými krůčky číst, psát hangul (korejské písmo), základní konverzaci, barvy, čísla, povolování, národnost a nechybí ani známé fráze z korejských seriálů, to vše pod vedením paní učitelky Oldřišky Gregorové.

„Děti žijí aktuálními trendy a všimli se i korejského umění. Například Netflix nabízí mnoho seriálů právě natočených v Koreji v původním znění naštěstí s titulky, možnost je zaslechnout písně od jihokorejských skupin jsou BTS nebo New Jeans,“ přiblížila samotná paní učitelka.

Korejština je postavena na různých stupních zdvořilosti. Zdvořilostní koncovky jsou v korejštině zásadní. Naučit se písmu a výslovnosti není jednoduché, vyhrají jen silní jedinci a ti na 4. ZŠ jsou.

Perličkou na konci roku bylo přání k Vánocům v jazyce, kterým se už tři měsíce zabývají a nechyběla ani písnička Tichá noc, samozřejmě v korejském podání žáků. „Těší mě, že žáky zaujal asijský jazyk a neodradila je náročnost jazyka,“ uzavřel ředitel školy Aleš Jaroš.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru