Hračky vyrobené vězni putují do dětských zařízení. Foto: Vězeňská služba
Zajímavosti

Most – Jednou z aktivit, které se vězni v Bělušicích mohou věnovat, je šití hraček. Ty pak putují do dětských center a nemocnic. Před Vánoci do věznice zamířil televizní štáb a o tvoření ve věznici se tak dozvěděli televizní diváci po celé České republice. A hned to mělo odezvu.

„Paní z Prahy 9 po zhlédnutí reportáže kontaktovala naši věznici s nabídkou bezplatného věnování dvou velkých krabic látek, které jsou pro ni již nepotřebné a ráda by je darovala ke zhotovení hraček pro děti," informovala Vězeňská služba na sociálních sítích. Díky darům od veřejnosti se šití hraček může věnovat stále více vězňů a věznice je následně může distribuovat do více dětských zařízení.

Dárkyně z Prahy 9 věnovala na výrobu hraček dvě krabice plné látek. Foto: Vězeňská služba

Věznice za dar poděkovala také dárkem, opět vyrobeným odsouzenými. Ti se totiž v Bělušicích nevěnují jen šití, ale i tvoření z keramiky a výrobě z pedigu. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru