Lištičky už pravidelní návštěvníci nádvoří znají. Přibyly k nim třeba jelen a sova. Foto: Dáša Wohanková
Zajímavosti

Litvínov – To se povedlo! Nádvoří zámku Valdštejnů se opět proměnilo. Po podzimních skřítcích Lipovníčcích a vánočním betlému se pod rozložitou lípu nastěhovala lesní zvířátka. Sova, lišky, veverka i jelen tu nedávají jen dobrou noc. Jejich hlavním úkolem je vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo kolem prochází.

Stejně jako dříve, i tentokrát vyrobila krásné dekorace průvodkyně Miluška Dvořáková, přičemž kostru vytvořil její tatínek. Zítra má být krásně, nenechte si tedy ujít příležitost se v novém koutku vyfotit. „Téma nového fotokoutku je nemusely vymýšlet s kolegyněmi dlouho. Navázaly jsme na velice úspěšný podzimní sběr kaštanů a žaludů, do kterého se zapojilo mnoho rodin. Lišky jsem vyráběla už pro fotokoutek v rámci výstavy Malý princ Elišky Podzimkové, stačilo tedy doplnit je o další lesní zvěř," vysvětlila Miluška Dvořáková a prozradila, že v plánu jsou na další rok i jiná zvířátka: „Ráda bych vytvořila jezevce a další si už nechám jako překvapení."

Miluška Dvořáková při výrobě jelena. Ten od pátečního poledne zdobí společně s dalšími lesními zvířátky prostor pod lípou na nádvoří zámku.

Expozice zámku Valdštejnů jsou od ledna do konce března zavřeny. Oproti loňskému roku se zámek otevře už na začátku dubna. Litvínované se ale mohou těšit na oblíbenou tradiční akci Velikonoce v zámku, které připravuje oddělení propagace na neděli 24. března. 

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru