Foto zdroj: FCB Vězeňská služba ČR
Zajímavosti

Drahonice – Kolegové z odolovské dřevomodelářské dílny vyrobili unikátní dvaatřicetinové housle pro syna vedoucího oddělení výkonu trestu z Věznice Drahonice (Lounsko). Jeho Míša se narodil s genetickým postižením.

Má šťastnou duši a velké srdce a rád dělá lidem radost. Miluje hudbu, začal se učit hrát na klavír a právě získal své první vysvědčení. Odolovští řezbáři moc chtěli vyrobit pro Míšu překvapení. Tak vznikla nejdřív idea a po čase zkoušení a vymýšlení technického řešení i zcela jedinečné skutečné housličky vyrobené v poměru 1:32. Měří tedy jen cca 20 centimetrů, ale pro Míšu jsou jako dělané. Jak velkou radost vykouzlily, můžete vidět na fotografii.

V odolovské dřevomodelářské dílně vznikají už řadu let hudební nástroje, především housle a violy. Občas přijde zajímavá výzva ke speciální tvorbě, třeba v podobě violky o rozměrech houslí pro žáky hudebních škol, nebo historické takzvané „pošetky“, které se houslistovi vejdou klidně do kapsy u kabátu.

0502housle3 f50b3

Foto zdroj: FCB Vězeňská služba ČR

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru