V průmyslové zóně Triangle podniká 12 investorů, s dalšími zájemci se jedná
Letecký pohled do Strategické průmyslové zóny Triangle směrem od Chomutova, říjen 2016. Foto: SPZ Triangle
Zajímavosti

Žatec, Most, Chomutov - Ve Strategické průmyslové zóně Triangle, která leží mezi městy Chomutov, Most, Louny a Žatec, v roce 2015 pracovalo 2 865 zaměstnanců. K pololetí loňského roku již došlo k nárůstu na 3 023 osob a na konci roku 2016 počet zaměstnaných osob dosáhl čísla 3 467. To je v souladu se současným ekonomickým růstem a politikou snižování nezaměstnanosti v Ústeckém kraji.

Aktuálně v průmyslové zóně podniká 12 investorů, jejichž výrobní program je převážně zaměřen na automobilový průmysl. Některé ze společností výhledově plánují další rozšíření jejich závodů a provozů, což si vyžádá potřebu dalších expertů s technickým a řemeslným vzděláním.

Strategická průmyslová zóna Triangle proto spolupracuje s regionálními základními školami i středními školami technického zaměření s cílem pomoci investorům se získáváním kvalifikované pracovní síly. Rovněž podporuje navázání spolupráce středních technických škol přímo s investory v zóně. Přínosem je pro žáky to, že po ukončení jejich studia jsou u investorů bezproblémově umístěni.

V průmyslové zóně jsou stále volné pozemky pro nové investory. SPZ Triangle v současné době jedná s několika potenciálními zájemci, kteří chtějí v zóně podnikat. Jejich vstup do zóny vyvolá další poptávku po technicky vzdělaných odbornících.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru