OBRAZEM: V Grammeru na oko hořelo. Hasiči tam měli velké cvičení
Cvičení v Grammeru. Foto: Michal Hrdlička
Zajímavosti

Most - Velké cvičení mají za sebou profesionální hasiči ze tří okresů a jejich dobrovolní kolegové z Lounska a Žatecka. Ve čtvrtek se sjeli ke společnosti Grammer do průmyslové zóny Triangle, kde vypukl fiktivní požár.

"Cílem cvičení bylo prověřit připravenost velitelů a příslušníků požárních jednotek při likvidaci požáru výrobní haly. Ověřit akceschopnost jednotek a základních složek integrovaného záchranného systému. Ověřit dojezdové časy jednotek a složek IZS. Prakticky vyzkoušet hydrantovou síť. Proveřit soubor postupů zásahu složek IZS u mimořádné události s hromadným postižením zdraví. Prověřit pohyb hasičů a vyhledávání většího počtu zraněných v zakouřeném prostoru," uvedl mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.

Cvičení se zúčastnily jednotky HZS ÚK ze stanic Žatec, Chomutov, Louny, Most, dobrovolné jednotky ze Žatce, Libočan, Líšťan, Cítolib a Tuchořic. Čtyři osádky Policie ČR. Tři osádky Rychlé záchranné pomoci z Kadaně, Žatce a Loun.

https://www.youtube.com/watch?v=_xT5Exq45qM

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru