PRÁVĚ TEĎ: Lidé přišli politikům říci svůj názor na kácení borovic kvůli novému kluzišti
Rozprava před zasedáním mosteckých zastupitelů. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – Přibližně čtyři desítky lidí dorazily na čtvrteční odpolední jednání mosteckých zastupitelů. Politici se baví mimo jiné o umístění nového kluziště, které by město rádo umístilo do parčíku mezi magistrátem a hotelem Cascade. Do diskuze občanů se přihlásila pětice lidí. Ne všichni chtějí hovořit k budoucí podobě parku.

V minulých dnech se objevily ve městě protesty proti kácení osmi borovic, které by si stavba kluziště vyžádala. To se nelíbí řadě lidí. Jiní naopak záměr kluziště v samém centru města podporují.

"Kluziště podporuji, je to dobrý záměr. Otázkou je jeho umístění. Nemyslím si, že úředníkům na magistrátu nebude vadit hluk z kluziště, že nebude vadit návštěvníkům divadla, hostům hotelu. Objektivně mi vadí spíše způsob, jak bylo rozhodnuto o investici a jak byli občané a zastupitelé informováni o této investici," sdělila Liběna Novotná, která se objevila už na protestní akci 17. listopadu, kdy se mělo začít osm stromů kácet.

„Nerozumím tomu, proč chcete umístit mobilní kluziště právě do tohoto prostoru, když je zapotřebí vykácet až osm zdravých borovic, které zde rostou několik desetiletí. Zajímalo by mne, jak bude využitý prostor v době, kdy tam kluziště nebude. Kluziště a další projekty tohoto typu jsou jen důkazem toho, že vůbec nespolupracujete s odborníky, architekty,“ uvedl s odkazem na vední Mostu Jan Hrubeš.

Jan Hrubeš ještě vyjádřil obavy, že se akce z náměstí přestěhují právě do parčíku a náměstí bude opět prázdné. „Kluziště je velké 15x30 metrů, tam určitě nepřestěhujeme všechny kulturní akce z náměstí,“ reagoval primátor Jan Paparega

"Považuji tento projekt za opravdu koncepční ve velmi úspěšném plánu vedení města ke zatraktivnění náměstí. Vedle pravidelných farmářských trhů a dalších akcí je toto další krok tomu, dostat obyvatele města ven, setkávat se, bavit se a sportovat," sdělil už před zasedáním zastupitelů Jiří Nedvěd, zastupitel za Severočechy Most.

Diskuzi budeme dále sledovat a článek doplňovat.

Zajímá vás, jak vypadá kluziště ve 3D vizualizaci?

{article 45414}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru