VIDEO: Hrozí Mostu prohibice? Zastupitelé schválili další rozšíření protialkoholové vyhlášky
Zasedání mosteckých zastupitelů. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – Zcela jednohlasně schválili mostečtí zastupitelé ve čtvrtek odpoledne rozšíření působnosti vyhlášky o zákazu konzumace a zjevného umožňování konzumace alkoholických nápojů na vybraných prostranstvích statutárního města Mostu.

Rozhodli se k tomu na základě doporučení radních a petice obyvatel v části města Zahražany. Tu podepsala více než stovka obyvatel. Na základě obecných znalostí byla do vyhlášky zapracována další lokalita, tou je ulice Pod Resslem, kde posedávají a popíjejí alkohol bezdomovci.

„Do našich kanceláří přišlo několik dalších žádostí o rozšíření protialkoholní vyhlášky. Jednalo by se o ulice Fibicha, Nezvala a další lokality,“ navrhla zastupitelka Berenika Peštová, kterých míst by se mohla vyhláška při dalším rozšiřování příště týkat. „Pokud to bude opodstatněné, nebráníme se tomu rozšiřovat vyhlášku o další lokality,“ uvedl primátor Jan Paparega.

Podle zastupitele Jana Schillera by možná bylo přehlednější, kdyby zákaz popíjení na ulici platil všude. „Nebylo by lepší zavést tuto vyhlášku na celé území města?“ vznesl před zastupiteli v sále dotaz. Byť je vedení Mostu nakloněno omezování pití alkoholu na problematických místech, celoplošný zákaz nejspíš ani v budoucnu nehrozí. „Nejsem úplně přesvědčen o úplné prohibici,“ dodal Jan Paparega.

Vyhlášku schválili zastupitelé jednohlasně 45 hlasy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru