VIDEO: K lékaři nebo za přáteli. Tenhle třicetikorunový taxík začne sloužit již 2. ledna
Nový taxík na mosteckém náměstí. Foto: Město Most
Zajímavosti

Most - Mostecké ulice začne již 2. ledna brázdit speciální sociální vozidlo Taxík Maxík. Primátor Jan Paparega předal na Vánoční trzích 10. prosince symbolický klíč od vozu řediteli Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Danieli Dunovskému. Taxík Maxík je zvýhodněná taxi služba určená seniorům nebo tělesně postiženým, které je doveze například k lékaři nebo na setkání s přáteli.

Jedná se o společný projekt Konta Bariéry Nadace Charty 77 a lékáren Dr. Max. V Mostě jej bude provozovat dopravní podnik a na jeho provoz bude přispívat město Most.

Služba Taxi Maxi je určena lidem nad 70 let a zdravotně znevýhodněným občanům (držitelům průkazů ZTP či ZTP/P) s trvalým pobytem v Mostě (včetně Čepiroh, Rudolic, Souše, Starého Mostu, Velebudic a Vtelna). Ti mohou tuto sociální taxi službu využít za zvýhodněných podmínek, za cestu taxíkem zaplatí totiž pouze 30 Kč. S přepravovanou osobou může jet jako doprovod jeden člověk, i ten zaplatí za dopravu uvedenou částku. Služba bude v provozu ve všední dny od 7 do 15 hodin a objednat ji je třeba telefonicky nebo mailem nejméně jeden pracovní den předem. Službu lze objednat na telefonním čísle 778 76 76 76 nebo e-mailem na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a to pouze v pracovní dny. Taxík bude v provozu od 7 do 15 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru