Galerie výtvarného umění pořádala soutěž o nejlepší ozdobu, první tři místa obsadili žáci z Horního Jiřetína
Foto: Galerie výtvarného umění
Zajímavosti

Most - V průběhu listopadu se mohli žáci základních škol z Mostu a okolí zúčastnit soutěže o nejkrásnější vánoční ozdobu, kterou pořádala Galerie výtvarného umění v Mostě. Dorazilo 49 vánočních ozdob z 10. ZŠ Most, 15. ZŠ Most, 3. ZŠ Litvínov a ZŠ Horní Jiřetín.

Tvořilo se z papírové lepenky, keramické hlíny, vlny, plstu či z přírodnin. Vyhodnotit tu opravdu nejzajímavější a nejkrásnější vánoční ozdobu nebylo vůbec jednoduché. Nakonec se oceněnými žáky stali:

  • 1. místo Šimon Gažůr II. A – ZŠ Horní Jiřetín
  • 2. místo Kristýna Orthová I. A – ZŠ Horní Jiřetín
  • 3. místo Nikola Štancová I. A – ZŠ Horní Jiřetín
  • 3. místo Tereza Studničková V. A – 3. ZŠ Litvínov

Všechny ozdoby si můžete prohlédnout na vánočním stromku v sídle galerie - v budově špitálu sv. Ducha při kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě.

Autor: Monika Merdová, GVUM

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru