Komořanská teplárna rozdávala dary. V prvním kole žádostí přidělila o více jak 300 tisíc korun více jak loni
Ilustrační foto
Zajímavosti

Most - V polovině ledna letošního roku bylo ukončeno přijímání žádostí organizací a škol regionu o sponzorský příspěvek. K tomuto datu se sešlo 32 přihlášek, z toho 12 z oblasti sportu a volného času, 7 z oblasti vzdělávání, 4 z oblasti kultury a 5 ze zdravotnictví a sociální oblasti. Jeden projekt se týkal ochrany životního prostředí a tři projekty úspor energií.

Rozhodnutí výběrové komise, které organizaci uvolní peněžní dar na její projekt, padlo počátkem února. Z došlých žádostí vybrala komořanská teplárna dvanáct nejzajímavějších projektů, mezi které rozdělila 525 000 korun, což je o více jak 300 tisíc korun než v loňském roce.

Z finančního příspěvku se tak již nyní může radovat například Hospic v Mostě, který obdrží 100 000 korun na pořízení myčky speciálních podložních mís, BIG BAND Zdenka Tölga, jemuž teplárna věnuje 60 tisíc korun na realizaci a vydání CD swingových skladeb nebo spolek Trocha štěstí, kterému teplárna poskytne 100 tisíc korun na obnovu zázemí požárem poničené Farmičky u Kačky na Klínech, nabízející rehabilitačně terapeutické aktivity a zooterapii.

Díky daru od teplárenských společností bude moci SPŠ A VOŠ v Chomutově (37 tis. Kč) pokračovat v etapovém projektu rekonstrukce laboratoří a dílen a ZO ČSOP 39/02 (8 tis. Kč) v budování dalších čmelínů v Krušných horách. Podporu získají také regionální sportovní kluby, například Billiard hockey club Most nebo Plavecký klub Most a další organizace.

Autor: Miloslava Kučerová, tisková mluvčí

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru