VIDEO: Agresivní řidič mezi Mostem a Žatcem několikrát ohrozil ostatní
Řidič přejíždí plnou čáru. Foto: e-deniky.cz / tisnovalinka.cz
Zajímavosti

Most, Žatec – Na necelých dvaceti kilometrech několikrát drsně porušil dopravní předpisy a svojí agresivní jízdou ohrožoval ostatní na silnici. Řeč je o řidiči staršího Seatu Toledo tmavě modré barvy s pražskou poznávací značkou.

Šofér jel v pátek odpoledne na hlavním silničním tahu mezi Mostem a Litvínovem. To, co na silnici dělal, rozum zdravého člověka jen těžko pobírá. Hazardoval se svým životem i zdravím ostatních lidí.
Nejprve na silnici krátce před novým přemostěním Velemyšlevsi předjížděl autobus jedoucí běžnou devadesátikilometrovou rychlostí. To by se ještě dalo pochopit, ale činil tak přes plnou čáru, aniž by bylo vidět do protisměru, zda ve stoupacím pruhu nejede jiné vozidlo.

Rovněž přes plnou čáru přejížděl v serpentinách nad Žiželicemi. Klikatou silnici si tam ale jen takzvaně nestřihnul. V nejprudší zatáčce si najel do protisměru, aby ji mohl projet rychleji. Nezáleželo mu na tom, že v tu chvíli v protisměru jedou ostatní auta.

https://www.youtube.com/watch?v=uKvKRBm642o

A do třetice, zde asi nejméně rizikové chování: Rozhodl se předjíždět za Žiželicemi krátce před zákazem předjíždění a nepřehledným horizontem. Na poslední chvíli si to naštěstí rozmyslel. Střetu s protijedoucím autem by se jinak jen těžko vyhnul.

Nesprávný způsob jízdy přitom patří mezi nejčastější příčiny nehod v Ústeckém kraji. Jen během posledního víkendu vyjížděli dopravní policisté v Ústeckém kraji k řešení 65 havárií. Nesprávný způsob jízdy byl jejich příčinou ve 26 případech, uvedla mluvčí policistů Šárka Poláčková. Nepřiměřená rychlost mohla za pět dopravních nehod a nesprávné předjíždění za tři karamboly.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru