Primátor Mostu Jan Paparega zve na sobotní velkolepé oslavy
Primátor Mostu Jan Paparega
Zajímavosti

Most - Město Most připravilo velkolepé oslavy výročí založení republiky. Budou se konat v areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie již v květnu. Navážeme tak na předchozí oslavy konce války, výročí narození Karla IV. nebo loňskou připomínku 500. výročí děkanského kostela, které se konaly na stejném místě také na jaře. Věřím, že nám bude víc nakloněno i počasí, než kdybychom slavili koncem října.

Program v areálu kostela slavnostně zahájím v sobotu 26. května ve 13 hodin společně s T. G. Masarykem. Na dvou pódiích se potom rozjede bohatý kulturní program, v němž se představí například kapela Staropražští pardálové, kaskadérské divadlo Pražská galerka či akrobat a ekvilibrista Rudy. Diváci se též mohou těšit na ukázky výcviku prvorepublikového jezdectva v podání skupiny Štvanci. Vyvrcholením programu pak bude bitva o Most, která se odehraje u rybníčka. Scházet ale nebude ani flašinetář, kamelot nebo čistič bot, soutěže a ukázky dětských her z první republiky, jako je cvrnkání kuliček nebo kopání hadrákem. Program včetně toho doprovodného je vskutku bohatý, jsem přesvědčen, že každý – nehledě na věk – si přijde na své.

To ale zdaleka není vše. Souběžně s oslavami se bude v Oblastním muzeu Most konat výstava Osudové osmičky v dějinách českých zemí a na Mostecku, která připomene významná data z naší historie. A dopoledne si jistě děti užijí svůj svátek v Podkrušnohorském technickém muzeu, aby se pak společně s rodiči mohli přesunout na oslavy republiky ke kostelu.

Dovolte mi, milí čtenáři, abych vás jménem svým i v zastoupení města Mostu pozval na oslavy 100. výročí založení republiky. Podrobný program najdete v Mosteckých listech, na webu a facebooku města. Jednoduše se na něj dostanete také zde.

  • Jan Paparega, primátor
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru