VIDEO: Litvínované hromadně sportují! Takový byl jubilejní stý běh na tradiční Ranní rozcvičce s Rozběhej Litvínov
Rozběhej Litvínov na startu rozcvičky. Foto: Marcela Sklenářová
Zajímavosti

Litvínov – Na litvínovské stezce u Lidlu se v neděli 12. srpna v 9 hodin ráno sešlo rekordních 120 lidí na Ranní rozcvičku, která je již tradiční pro příznivce zájmové aktivity s názvem Rozběhej Litvínov.

Valná většina běžela, někteří běželi s dětmi, někdo použil koloběžku, in-line brusle nebo dokonce i skákací boty Kangoo. “Rozběhej Litvínov funguje přes dva roky. Celá ta myšlenka vznikla zcela bez vedlejších záměrů a po celou dobu to děláme ve volném čase zdarma. Dokonce nás to i nějaké koruny stálo, ale k Litvínovu máme vztah a odměnou nám je to, že lidé s námi chodí běhat a vesměs naší aktivitu chválí,” říká Petr Koukal, spoluzakladatel skupiny Rozběhej Litvínov (na facebooku ji najdete zde).

Video

https://www.youtube.com/watch?v=QpkMhCxMAkM

“Když jsme na začátku léta viděli, že se blíží stá Ranní rozcvička, tak jsme si řekli, že by bylo fajn na ni mít aspoň sto lidí,” dodává Koukal. “Dnes jsme se opět přesvědčili, že lidé rádi přijdou, a proto už plánujeme další aktivity. Většinou se snažíme, aby naše akce měli společenský přesah a pomohli dobré věci. A přesně tak to bude i v dalších případech,” oznamuje David Kuník, druhý zakladatel Rozběhej Litvínov.

„Běhám druhým rokem v nepravidelných intervalech. Nemám kondici a převážně běžím a dobíhám mezi posledními. I přesto se ráda vracím. Určitě by si to měl každý vyzkoušet. Poznáte nové přátele a uděláte něco pro své zdraví. Nikdo si z vás nebude dělat srandu, i kdybyste to neuběhli. Nikdo neběží sám a není důležité, v jakém čase doběhnete, ale že se zúčastníte. Nejde o žádné soupeření. Je to prostě běžecká rodina,“ Popisuje Marcela Sklenářová, obchodní manažerka našich webů ze skupiny e-deniky.cz.

1308rozbehej2

Hromadný snímek. Foto: Lumír Helebrant

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru