Mostecký Rokáč v pátek rozezní kapely Znouzectnost a Legalizace
Kapela ZNOUZECTNOST
Co se chystá

Most - 32 let v životě člověka není zrovna málo a v životě kapely už vůbec ne. Tohoto věku se dožije málokterá, pokud nemá dar určité výjimečnosti. ZNOUZECTNOST je svérázná kombinace rocku, folku, undergroundu, punku a garážového rocku, vycházející především z tradičního tříakordového písničkářství.

Vznikla v roce 1986 v Plzni, inspirována jednoduchostí nastupující punkové a nové vlny (zprostředkované za tehdejší „železnou oponu“ německým televizním a rádiovým vysíláním), dovolující založit skupinu v podstatě každému, kdo v sobě našel drzost vzít do ruky hudební nástroj, bez ohledu na to, zda uměl, či neuměl hrát.

ZNOUZECTNOST časem překročila jak šuplík daného žánru, tak lokální hranice města Plzně a postupně se přetavila ve svéráznou, autentickou hudební skupinu, v naprosté většině fungující systémem “udělej si sám”. Dodnes hraje v zakládající sestavě a s mírnou nadsázkou lze v její souvislosti hovořit i o “kultovním” statusu pro několik generací fanoušků. Tož rekapitulace: 32 let na scéně, skoro 3000 vystoupení, 13 vydaných autorských alb, lehce ke 300 písním. Většinou příslovečné tři akordy. Někdy i pouhé dva. Celkem obdivuhodné skóre. Slovem náhodného kolemjdoucího: „Kdyby Jára Cimrman založil kapelu, vypadala by jako vy.“

1601rokac2

Kapela LEGALIZACE

Ani měrunická punk-rocková parta LEGALIZACE není na hudební scéně žádným nováčkem. Hraje již od roku 2002, za sebou má tři vydaná alba a mnoho úspěšných koncertů.

Začátek v pátek 18. ledna od 21 hodin, otevřeno bude již od 19:00. Předprodej 150 Kč, na místě 180 Kč. Předprodej vstupenek v Rokáči Vinohrady ve čtvrtek 17. ledna od 19 do 20 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru