Oblíbená soutěž amatérských jezdců je tu! Šestý ročník přináší několik změn
Foto: Autodrom Most
Co se chystá

Most - Oblíbená soutěž amatérských jezdců na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu The Most Challenge vstupuje do šestého ročníku, a to s upravenými pravidly. Změny se týkají použití pneumatik semi slick, bodovacího systému nebo zavedení podmínky pro klasifikaci v soutěži.

Bodovací systém zůstává v platnosti, podle obchodního manažera pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakuba Krafka se osvědčil. „Důvodem změn je ještě více motivovat jezdce k účasti v soutěži a zvýšit šanci na celkové vítězství i majitelům aut slabších kubatur,“ vysvětlil zásah pořadatelů.

Letošní ročník soutěže zahrnuje osm termínů, první kolo bude součástí zahájení nové sezony s volnými jízdami vlastním vozem po velkém závodním okruhu pro veřejnost The Most AUTOSHOW v sobotu 21. března. V soutěži se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu. Bodovací ratingový systém, zavedený před dvěma lety, však dává šanci na celkové vítězství i jezdci, který nedosáhne absolutně nejrychlejšího času. Auta soutěžících jsou rozdělena podle výkonu motoru do čtyř kategorií: N1, N2, N3 a N4.

„Pokud někdo z nižší kategorie opatří svůj vůz pneumatikami semi slick, postoupí automaticky o jednu kategorii výše. Kompenzujeme tak výhodu semi slicků, na nichž lze dosáhnout lepšího času na jedno kolo. Body nově rozdáme i jezdcům, kteří v soutěžní den nepřekonají čas dosažený v předcházejícím termínu. Dosud tomu tak nebylo, na body měl nárok jen ten, kdo se zlepšil. Novinkou je i systém klasifikace. Jako základ vezmeme čtyři termíny, v nichž účastník soutěže dosáhl nejvyššího počtu bodů. Jejich součet pak stanoví celkové pořadí. Hodnocen bude jen jezdec, který se v sezoně zúčastní soutěže alespoň dvakrát,“ upřesnil Krafek.

Vítězství v soutěži The Most Challenge, jejíž pátý ročník vyvrcholil loni na konci října, obhajuje Jakub Šimák s vozem Renault Clio. Podařilo se mu nastřádat 62 bodů. Druhý v pořadí Tomáš Hajšman, jezdící s vozem Porsche Cayman, dosáhl nejlepšího času na jedno kolo 1:48,587 minuty. Přesto v ratingovém systému, který je pro hodnocení v soutěži rozhodující, ztratil na Šimáka 22 bodů. Bronzovou příčku si 27 body zajistil Robert Špáňa s BMW M3.

Šampion The Most Challenge se může těšit na jízdu v okruhovém závodním speciálu OCR. Jeho nejúspěšnější rivalové na druhém a třetím místě se zdarma zúčastní okruhové školy, respektive kurzu sportovní jízdy. Věcné ceny si pak odnášejí vítězové jednotlivých vypsaných kategorií.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru