V Českých Zlatníkách přivítají jaro. Co všechno je na programu?
Foto zdroj: OÚ Obrnice
Co se chystá

České Zlatníky - U příležitosti svátku sv. Jiří, jehož jméno nese i kostel v Českých Zlatníkách, připravuje obec Obrnice akci Vítání jara. Zahrnuje mši svatou, hudební koncert a sportovní program. Uskuteční se v Českých Zlatníkách v sobotu 23. dubna od 10.00 hodin.

„Po velkém úspěchu premiérové slavnosti v roce 2012, která navázala na pochod z Mostu jakožto zahájení turistické sezony, jsme se rozhodli tuto oslavu jara organizovat pravidelně i v dalších letech. Slavnost vyhledává stále více lidí. Jak místní, tak i rodiny z okolních obcí a měst,“ připomněl starosta Obrnic i sousedního Chanova a Českých Zlatníků Stanislav Zaspal.

Neodmyslitelnou součástí akce je i letos turnaj v nohejbalu na místním hřišti, začíná v 11:00 hodin. „Tříčlenná družstva se do turnaje mohou hlásit na telefonním čísle 476 118 020,“ upřesnil starosta.

Samotnou slavnost zahájí v 10:00 hodin mše svatá v kostele sv. Jiří pod vedením děkana mostecké farnosti Leo Gallase. Naváže na ni v 11:15 hodin hudební vystoupení sedmnáctiletého nevidomého varhaníka, saxofonisty a zpěváka Ondry Krejči. Prohlídka kostela končí v 15:00 hodin.

Celodenní posezení u nohejbalu zpříjemní i chutné občerstvení. Chybět nebudou klobásy, sladkosti, limonády nebo pivo. Své kuchařské umění předvedou i místní ženy, jež si při různých příležitostech už vysloužily uznání svými domácími škvarkovými plackami či sladkými koláči a kremrolemi.

Vítání jara je jednou z řady akcí, kterou vedení obce pro své obyvatele organizuje. Velmi populární jsou také Obrnické slavnosti, obecní ples, Den dětí, Pálení čarodějnic, Rozloučení s prázdninami nebo Mikulášská besídka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru