V Mikulově bude k vidění i prodeji to nejhezčí, co vydaly hory. Chystá se burza minerálů
Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Mikulov v Krušných horách – Třetí ročník burzy Mineral Session je připraven na tuto sobotu v Mikulově v Krušných horách. Prodejci, vystavovatelé i veřejnost se tradičně sejdou na ploše burzy hned vedle velkého parkoviště. Po zkušenostech z loňska přichystali pořadatelé velké stany. Burza začíná v 9 hodin, končí ve 14 hodin.

„Jde o třetí ročník a návštěvnost stále stoupá. Loni, přestože lilo, přišlo téměř 300 lidí. Letos má být krásně, tak očekáváme, že to opět stoupne," těší pořadatele Filipa Šrámka odezva veřejnosti. K prodeji je dle něj tradičně to nejhezčí, co vydaly Krušné hory a České středohoří. „Přijedou i vystavovatelé z Německa a Polska, u nich můžete získat solné minerály například z okolí Krakova," dodává Filip Šrámek. Minerály jsou k prodeji řezané a leštěné, některé ve formě krystalu, burza je primárně určena pro sběratele. „Několik málo stánků prodává minerály i ve formě šperků," dodává pořadatel.

Společnost Mineral Session se letos rozhodla uspořádat ještě jednu burzu, a to v Litvínově před Scholou Humanitas. V případě deštivého počasí přímo v aule školy. Tato akce se uskuteční 2. září ve stejném čase jako bude ta sobotní.

Minerál sesion

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru