Nenechte si ujít výjimečný zážitek v oseckém klášteře
Tatiana Knut Pernet. Foto: Archiv kláštera
Co se chystá

Osek – V pátek 11. srpna dostane veřejnost jedinečnou příležitost zúčastnit se poprvé zajímavé akce, kterou pro své návštěvníky připravil osecký klášter. Jedná se o prohlídky církevní památky s hudebním varhanním doprovodem. Na varhany přitom budou hrát renomovaní a světově oceňovaní profesionálové, manželé Tatiana a Daniel Knut Pernetovi.

Tatiana absolvovala obory varhany a klavír na pražské HAMU. Studuje hru na příčnou flétnu na teplické konzervatoři a pokračuje v magisterském studiu v oboru varhany na brněnské JAMU. Získala řadu ocenění na mezinárodních soutěžích ve Švédsku, Rusku, Lotyšsku, ale i u nás. Spolupracovala s festivalem Pražské jaro a Severočeskou filharmonií. V současné době vyučuje a korepetuje na konzervatoři v Teplicích a ZUŠ Litvínov. V září 2023 otevírá varhanní oddělení na ZUŠ Evy Randové v Ústí nad Labem.

Daniel Knut Pernet absolvoval hru na varhany na Akademii múzických umění v Praze a studoval hru na varhany v severoněmeckém Lübecku. Po vítězství v mezinárodní soutěži mladých varhaníků Organum Regium (2012) se stal laureátem mezinárodní varhanní soutěže Petra Ebena v Opavě. Kromě České republiky opakovaně koncertoval v Německu, Švédsku, Rusku a v dalších zemích. Zaměřuje se na barokní hudbu německých autorů a tvorbu Petra Ebena. Ve svém repertoáru má ale i skladby českých a zahraničních autorů 14.-21. století. Skládá hudbu pro příčnou flétnu a varhany a v České republice působí jako profesionální genealog.

Páteční prohlídky s varhanním doprovodem, na kterou je vstup stejný, jako na běžnou prohlídku, se můžete zúčastnit v časech od 9.30, 11 a 13 hodin. Vzhledem k velkému zájmu doporučují organizátoři rezervaci na telefonu 777 735 714. Pokud prohlídku v pátek 11. srpna nestihnete, budete mít příležitost ještě v pátek 18. a v sobotu 26. srpna. Osecký klášter rovněž připravuje na říjen samostatný koncert manželů Kurt Pernetových.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru