Na autodromu jezdily formule i cestovní vozy. Konec srpna bude patřit populárním truckům
Loňské mistrovství Evropy závodních tahačů. Foto: Město Most
Co se chystá

Most - Poslední víkendy byly na mosteckém autodromu rušné. Po vpravdě světové akci, šampionátu superbiků, patřil minulý víkend dvoustopým vozidlům.

K vidění byla rozvíjející se novinka – Formule 4 pro začínající jezdce, jakýsi mezistupeň od motokár k silnějším vozům. Dále jejich mnohem silnější kolegyně MAXX Formula s monoposty F 3000 nebo i bývalých „ef jedniček“. V Mostě se z vozů F1 objevily vozy Toro Rosso a Sauber, oba nakonec do závodu pro poruchu nezasáhly.

Nechyběly česko – slovenské závody ESET Cup Series v kategoriích Twingo a Clio Cup včetně vytrvalostních závodech vozů GT. A konečně také prestižní mezinárodní šampionát cestovních vozů TCR Eastern Europe i s českými jezdci, tak jako ve vesměs i v ostatních kategoriích.

Paddock a jeho boxy se tak zcela zaplnily a jeden zajímavý závod střídal druhý. Na atraktivitě jim přidal nedělní déšť, který za jednotlivými vozy zvedal vodní clonu.

Důkaz? Odvážné a vyrovnané souboje mladíků v F4. K vidění byl i tak ostrý duel o vedení, že se při něm první dva vozy tak dlouho naháněly, až v zatáčce u „Matadoru“ (dnes PKN Orlen) oba vylétly z tratě do kačírku a na trávu. Nehodu však shodně ustály a plynule se vzápětí vrátily na trať. Jejich boj o vítězství následně pokračoval jako by se nechumelilo až do cíle.

Ani nadcházející víkend 11. až 13. srpna „Most Circuit“ o délce 4,212 kilometru neosiří, pojedou se závody historických (ale stále velmi rychlých motocyklů), od stopětadvacítek přes sedmistovky až po kategorii open. Vstup je pro diváky zdarma.

Jestli byl Most něčím pro fanoušky motosportu charakteristický, tak po Intersérii už v první polovině 80. let (a jejích desetitisícových návštěvách včetně fandů z tehdejší NDR), to brzy na to byly trucky.
Je tomu tak dodnes, takže víkend 25. až 27. srpna bude patřit mistrovství Evropy závodních tahačů, doplněném atraktivními souboji šestilitrových vozů Nascar, evropské varianty amerických závodů „stock car“. Tento nabitý víkend doplní ještě závody Formel Vau a EuroLegend Cup.

Jednodenní vstupenka (výběr ze soboty nebo neděle) stojí 890 korun v předprodeji a 990 korun v pokladně. Za totéž v kategorii rodinné vstupné (1 + 1) zaplatíte 900 (1050) Kč.

(vn)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru