Letošní Cimes odstartuje v Krušnohorském divadle v Teplicích v pondělí 6. listopadu. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplice – Spolek ULPAN Teplice pořádá i letos pod záštitou izraelského velvyslanectví 12. ročník festivalu Teplický Cimes. Tradiční Dny židovské kultury v Teplicích zahájí v pondělí 6. listopadu, od 19 hodin, divadelní představení Pan Halpern a pan Johnson v Krušnohorském divadle v podání herců Divadla Ungelt. V úterý 7. listopadu v 18 hodin následuje přednáška Židovský skauting ve skautské klubovně v ulici A. Jiráska.

Teplické muzeum nabídne od středy 8. listopadu, od 17 hodin, vernisáž výstavy Židovští uprchlíci z arabských zemí v prostorách svého foyer. Také letos se uskuteční v neděli 12. listopadu oblíbená komentovaná procházka Šanovem s tématem Architektura a osud teplických židů. Sraz je ve 14 hodin na zastávce MHD U Nových lázní.

Na zájemce o informace o židovské historii a kultuře čekají ve druhé polovině měsíce ještě další akce. Například výuka izraelských tanců na teplickém gymnáziu, Úvod do hebrejštiny v teplické knihovně, koncert kapely Golem Klezmer z Brooklynu v klubu KNAK, akce S rabínem na pivo, nebo nabídka zajímavých pokrmů židovské kuchyně v restauraci U koziček v neděli 26. listopadu, která listopadový program uzavře.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru