Zámecký kostel na Štědrý večer ožije. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Duchcov – V Duchcově se ustálila tradice Oslavy Vánoc s duchcovským Divadlem M. Majitelé prvního soukromého kamenného divadla v Čechách ve spolupráci s městem pořádají každoročně večerní představení, při kterém oživují biblický příběh, staré české zvyky a přispívají k dobré vánoční atmosféře.

Také letos, v neděli 24. prosince, se po štědrovečerní večeři a rozdání dárků mohou sousedé sejít v zámeckém kostele, aby pokračovali v oslavě Vánoc s duchcovskými divadelníky. Chybět jako vždy nebude živý betlém a zpívání starých českých koled. Představení začíná ve 22 hodin a vstupné se neplatí.

Letos Divadlo M uspořádá už 27. vánoční představení. I díky této tradici se mimo jiné podařilo přispět k vyklizení kostela, který byl původně do tří čtvrtin zasypaný haraburdím. Teprve po šesti letech bylo možné otevřít na Vánoce hlavní vchod z náměstí a využít celý prostor kostela. Akci tak může od té doby navštívit mnohem více diváků.

 
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru