Turistické informační centrum opouští po letech areál kláštera. Galerie zde zůstane dál v provozu a v plánu je možnost zřízení muzea. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Osek – Turistické informační centrum Osek, které dlouhou řadu let sídlilo v areálu kláštera, bude přestěhované do zrenovovaného objektu kulturního centra Stropník. Své zázemí zde nově najde i kulturní centrum.  

K další změně došlo od nového roku také ve struktuře některých organizačních složek města. Kulturní, společenské a turistické informační centrum přešly pod příspěvkovou organizaci FrýTajm. Vytvoří tak společně jednu organizaci, v jejímž čele stojí ředitelka Miroslava Krtková.

Kulturní zařízení budou ve Stropníku zprovozněná v polovině ledna. Slavnostní otevření nového Turistického a informačního centra je naplánováno na úterý 16. ledna od 14 hodin a bude spojeno s výstavou divadelních kostýmů. Od jara se počítá i se znovuotevřením kavárny. Co se týče oblíbené galerie v areálu kláštera, která patří k nejhezčím výstavním prostorům na Teplicku, ta zůstane pro milovníky umění zachována. S tím rozdílem, že se na prohlídky bude vycházet z nového infocentra.

Podle kulturní referentky městského úřadu, Ivany Bonaventurové, bylo důvodů k přestěhování několik. „Jednak nevyhovující prostory pro provoz a zázemí zaměstnanců, ale také nově zrekonstruované vhodnější prostory ve Stropníku, který tak může konečně využít celý svůj potenciál,“ komentuje změny Bonaventurová. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru