Sociální pracovnice vítá paní Jaroslavu v novém bytě. Foto: Město Most
Lidé

Most - Již rok realizuje město Mostu projekt Klíč k bydlení, díky němuž se podařilo zabydlet několik domácností. Mezi nimi jsou lidé, kteří původně neměli střechu nad hlavou, ale také ti, kteří byli ubytováni v azylovém domě, na ubytovně nebo v nejistých podmínkách. Dnes představíme životní příběhy dvou žen, kterým projekt pomáhá.

Příběh paní Jaroslavy

Prvního srpnového dne letošního roku byl v rámci projektu a ve spolupráci s Fondem dostupného bydlení slavnostně předán byt klientce paní Jaroslavě, která má za sebou rok života na chanovské ubytovně. 
Do bytové nouze se paní Jaroslava dostala tím, že kvůli neplacení nájemného, což byl důsledek poklesu příjmů, přišla o nájemní byt, který sdílela s tehdejším partnerem. A tak bydlela postupně po azylových domech, přespávala u příbuzných, ale žila i na ulici. Její sociální propad byl tak hluboký, že se zpřetrhaly rodinné vztahy. Vstupem do projektu se paní Jaroslavě otevřely nové dveře a možnost vlastního bydlení. Paní Jaroslava získala malý byt v blízkosti centra města Mostu a začala zpět navazovat kontakty s rodinou. Díky novému bydlení a naději dostala znovu chuť do života. Začala vykonávat veřejnou službu, aby si zvýšila svůj příjem. 

Příběh paní Heleny

Paní Helena je díky projektu zabydlená v malém bytě již od července letošního roku, po roce trablí s bydlením. O nájemní bydlení přišla po smrti svého bratra, se kterým bydlela a starala se o něj. Rodina jí byla podporou jen chvíli. Poté požádala o pomoc oddělení sociální práce na mosteckém magistrátu. Dostala se na ubytovnu, kde se ale musela o sociální zařízení a kuchyň dělit s dalšími spolubydlícími. Hluk a nepořádek z okolních bytů jí neposkytoval klid a pokoj, který potřebovala. Nový domov, který díky projektu získala, jí splnil přání a bezpečné a čisté bydlení. V rámci projektu je paní Heleně poskytována komplexní sociální podpora při řešení dalších jejich potřeb. Drobný nábytek a pračku jí poskytli majitelé bytu a ve spolupráci s dalšími organizacemi jí byla zajištěna i lednička a další vybavení. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru