Dagmar Knížetová ze Zimních světových her přivezla dvě zlaté. Foto: archiv Dagmar Knížetové
Lidé

Chomutov – Většina lidí v jejím věku tráví spíše čas koukáním na televizi nebo zahradničením. To ale není případ 72leté Dagmar Knížetové z Chomutova. Této ženě by elán mohly závidět i o dost mladší ročníky. Úspěšná krasobruslařka je totiž jednou z nejlepších závodnic nejenom u nás, ale i ve světě.

Dagmar Knížetová nazula brusle poprvé ve čtyřech letech. Krasobruslení se věnovala až do svých šestnácti let. Pak brusle vyměnila za taneční střevíce a začala tančit. „Tanci se věnuji i nyní, posledních šest let jsem se ale opět vrátila ke krasobruslení. Jsem členkou místního krasobruslařského klubu, jezdím po soutěžích jak po české republice, tak i do zahraničí,“ řekla Dagmar Knížetová.

0102kraso4 13ddb

Foto: archiv Dagmar Knížetové

V Čechách závodí ve skupině ADULT B. „Je to skupina od 15 let do konce života. Loni nás v této kategorii závodilo 10 - 16 závodnic,“ vysvětlila Knížetová.

0102kraso3 8e968

0102kraso5 b50d0

Foto: archiv Dagmar Knížetové

V zahraničí jsou kategorie po deseti letech věku, například 59 – 68 nebo 69 – 78 let. „Před pár dny jsem se vrátila z Itálie, kde se konaly Zimní světové hry pro dospělé (Winter World Marters Games). Soutěžila jsem v kategorii Free Skiting a Artistic, v obou jsem získala zlatou medaili,“ pochlubila se s úsměvem krasobruslařka.

0102kraso2 cd31d

Foto: archiv Dagmar Knížetové

Plány do budoucna aktivní sportovkyně nemá. „Nemám žádné cíle, chci jen být zdravá, bruslit a tančit,“ dodala na závěr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru