Češi posílají na pomoc Španělům ochranné polomasky z Mostecka
Ochranné polomasky pro Španělsko. Foto: Ministerstvo zahraničních věcí
Litvínov

Litvínov - Česká republika posílá materiální pomoc Itálii a Španělsku, dvěma evropským zemím, které jsou dnes na starém kontinentu nejpostiženější pandemií nového koronaviru. Mezi věcmi, které dostanou Španělé, jsou i polomasky z Mostecka.

Deset tisíc ochranných obleků odjelo do Itálie. "Italové o ně požádali a urgentně je potřebují, my je aktuálně můžeme postrádat," uvedl ministra zahraničních věcí Tomáš Petříček. Italové dostanou také vzorky respirátorů z dílny ČVUT, které se dají tisknout na 3D tiskárnách.

Druhá várka deseti tisíc ochranných obleků odletí odpoledne španělským armádním letadlem do Madridu. "Španělům jsme k tomu darovali ještě 90 dýchacích polomasek, které poskytují nejvyšší možnou ochranu. Vyrobeny byly v Litvínově," uvedl ministr.

Podle loga jde o ochranné polomasky Nanologix, které vyrábí firma se sídlem v Českém Jiřetíně v Krušných horách na Mostecku.

Nemoc Covid-19 si k 29. březnu vyžádala ve Španělsku 5 690 životů. Uvádí to European Centre for Disease Prevention and Control.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru