Podnikatel se přijel do Litvínova zbavit odpadu. Zradily ho ale kamery
ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Obsluha kamerového systému si všimla muže, který z dodávky vyhazoval obrovské množství odpadu do veřejných nádob za nákupním střediskem Máj. Papírem zaplnil nejen celý kontejner na papír, ale i další dvě nádoby na směsný odpad.

Za mužem se vydala hlídka strážníků a pořizovala kamerový záznam. Ukázalo se, že řidičem byl majitel potravin na janovském sídlišti. Strážníkům navíc tvrdil, že s vozem vůbec nikde nebyl. Veškeré důkazy včetně fotografií odpadu v kontejnerech předali strážníci úředníkům k řešení.

Podnikatelé mají povinnost zajistit si svoz odpadu sami. Dříve běžně bezplatně odváželi tříděný odpad na sběrný dvůr, odkud se vozil do Číny, která jej vykupovala k dalšímu zpracování. To už se ale nedělá, sběrný dvůr proto nemá odbyt a přestal od podnikatelů tříděný papír bezplatně přijímat. Podnikatelé si nicméně mohou kontejner od společnosti pronajmout a za jeho svoz samozřejmě platit.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru