Šofér narkoman: Řidič kamionu měl zákaz řízení a byl pod vlivem drogy
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Nezodpovědné jednání řidiče z Litvínova skončilo obviněním z trestných činů. Muž měl řídit nákladní vozidlo s návěsem. Při jízdě mu měla nerovnost komunikace rozhodit návěs s tahačem. Následkem toho se vozidla navzájem poškodila a řidič nemohl pokračovat v jízdě.

Šetřením na místě policisté zjistili, že řidič má platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu, pozitivně vyšel test na návykové látky. Motorista se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve.

"Provedeným toxikologickým rozborem byla v krvi zjištěna přítomnost metamfetaminu. Na vozidle vznikla škoda ve výši 11 tisíc korun. Vyšetřovatel nyní 41letého řidiče obvinil z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky," sdělila tisková mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Obviněný je stíhán na svobodě a soud ho může potrestat odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru