U popelnic končí nábytek, kočárky, ale i pneumatiky. Popeláři občas ani nemohou projet
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Odkládání objemného odpadu u kontejnerů na směsný i tříděný odpad je problém, se kterým se město Litvínov potýká dlouhodobě. Přestože mají Litvínované k dispozici zdarma sběrný dvůr v centru města, a to 7 dní v týdnu (v průběhu nouzového stavu bez neděle), svou bezohledností vytvářejí nepořádek u kontejnerových stání. Kontrolou stavu u kontejnerů se tak dennodenně zabývají i strážníci Městské policie Litvínov, včetně pracovníků kamerového systému.

Strážníci výskyt odloženého odpadu nahlásí vždy pracovníkům Technických služeb. Pokud se jim podaří vypátrat původce odpadu, vysvětlí lidem, že takový odpad musejí odvézt do sběrného dvora. To, zda tak učili, strážníci vždy zkontrolují. Zvláště v Janově, kde je na sídlišti velká migrace obyvatel, to řada lidí skutečně netušila. Naopak někteří odnáší odpad k popelnicím schválně v noci, kdy je z kamer není většinou možné identifikovat. Výjimečně upozorní na odkládání odpadu strážníky sousedé.

Problémy se také častěji vyskytují u kontejnerů za NS Máj. Pravidelně si také lidé stěžují, že nedošlo k vývozu kontejnerů vůbec. Mohou za to majitelé vozů, kteří parkují tak, že popeláři ulicí vůbec neprojedou. V ulicích, kde k tomuto dochází pravidelně, strážníci v den svozu provádějí kontrolu, zda je ulice průjezdná.

V prvním prosincovém týdnu řešili strážníci velký nepořádek u kontejnerů právě za NS Máj. Po odklizení nepořádku hned druhý den tam kdosi odložil ke kontejnerům koberec. Dále strážníci evidovali odložený nábytek včetně ledničky v Holešické ulici, v Luční ulici kočárek, či dveře, v Hamerské odložený gauč, lednice, matrace, postelový rošt a pytle s různým odpadem. V Gluckově ulici vedle prázdných popelnic někdo odložil koberce, matrace, dětský kočárek. Objemný odpad se vedle prázdných kontejnerů povaloval i ve Větrné ulici.

Na Osadě při středečním svozu nemohl vůz projet Jedličkovo ulicí. Ve chvíli, kdy auto již v ulici nepřekáželo, informovali strážníci popeláře, že mohou již v dané ulici popelnice vyvézt.

Situace byla stejná i celý víkend – poté, co byl nadrozměrný odpad odvezen, během jediného dne se u kontejnerů objevil další nábytek, kočárky, pneumatiky či krabice položené vedle kontejneru na tříděný odpad.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru