FOTO DNE: Takto bude vypadat ještě letos nádražní budova v Litvínově!
Vizualizace opravené budovy. Zdroj: Správa železnic
Litvínov

Litvínov – Správa železnic ukázala vizualizaci budoucí podoby nádražní budovy v Litvínově. Ta je konečnou stanicí na modernizované trati z Ústí nad Labem do města hokeje.

Úsek této trati z Louky do Litvínova byl v roce 2019 elektrifikován, modernizací prochází také zbylý úsek Louka u Litvínova – Oldřichov u Duchcova, kde dojde mimo jiné ke zvýšení traťové rychlosti až na 100 km/h. Stavba by měla být dokončena v létě letošního roku.

Aktuálně probíhá v prostoru před nádražím výstavba nového dopravního terminálu, který usnadní přestup mezi vlaky a návaznou městskou i příměstskou dopravou. Tato stavba je v režii města Litvínova. Po dokončení obou projektů vznikne komfortní přestupní uzel se zázemím v nové odbavovací hale v prostorách výpravní budovy.

A jak bude probíhat přestavba nádražní budovy? Zásadní změnou projde dispoziční řešení objektu, které bude lépe odpovídat současným trendům a potřebám cestujících. Dojde k výměně oken i dveří, vymění se střecha a instaluje se nový provětrávaný obvodový plášť. V rámci opravy se také upraví vstupy do stávajícího objektu a vybuduje bezbariérový vstup do haly a k toaletám.

V budově vzniknou mimo jiné pokladny a zázemí pro autobusového dopravce. V okolí objektu se vybudují nové zpevněné plochy, které budou navazovat na již rekonstruované vlakové nástupiště.
Předpokládaný termín dokončení opravy je v létě letošního roku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru