Během tří dní hořely v Litvínově dva byty. Už se ví, co se stalo
Požár v ulici Chemiků. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Velké štěstí měl minulý týden ve čtvrtek odpoledne senior v bytě v ulici Chemiků. Začal mu v obýváku hořet gauč. Hustého černého kouře si naštěstí všimli kolemjdoucí, kteří zalarmovali ostatní obyvatele domu a také hasiče. O tomto požáru, stejně jako o zásahu hasičů v Janově, informují nyní strážníci litvínovské městské policie.

Lidem se také podařilo, i přes seniorův odpor, jej vyvézt z již notně zakouřeného prostoru domu. Hasiči muži před domem poskytli kyslík a zavolali zdravotnickou záchrannou službu, která jej převezla do nemocnice. Ostatní obyvatelé domu odmítli náhradní ubytování, že přenocují u příbuzných. Někteří ani této možnosti nakonec nevyužili. Hasičům se podařilo požár uhasit za použití poměrně malého proudu vody a nedošlo tak k velkému poškození bytů vodou pod místem požáru. Vyhořelý byt zajistila Policie ČR.

V sobotu pak vyhořel byt v bloku R v Hamerské ulici v pátém patře v Janově. Byt byl neobydlený, zamřížovaný. Hořet začal nepořádek, kterým byl byt zaplněný. Hasiči, aby mohli oheň uhasit, museli nejprve mříže rozřezat. Pro ostatní nájemníky bytů, kteří byli evakuováni, přistavil dopravní podnik autobus, aby lidé mohli být v teple. Tuto nabídku využilo 40 lidí. Strážníci jim rozdali roušky, protože při útěku z domu si je někteří nestihli vzít. Lidé z bytů, které byly po hašení promáčené, nevyužili nabídky azylu, s tím, že přespí u příbuzných. Do ostatních bytů se mohli nájemníci vrátit, byla jim zprovozněna elektřina. Na místě zůstala pro monitorování pojízdná služebna strážníků. Strážníci opakovaně v noci kontrolovali, zda nedochází k rabování opuštěných bytů.

Majitel nemovitosti byl o požáru vyrozuměn. Druhý den si od města vypůjčil vysoušeče. K domu byl přistaven kontejner, aby do něj mohl majitel nemovitosti odklidit nepořádek z vyhořelého bytu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru