Litvínované mohou rozhodnout, jaká vylepšení ve městě radnice zaplatí
Město Litvínov. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Litvínov se přidává k vlně zapojování obyvatel do rozhodování o drobnějších projektech. Obyvatelé přijdou s nápady na různá vylepšení, odhlasují si jejich prioritu a město zaplatí realizaci. Máte nápad jak vylepšit Litvínov?

Město Litvínov má zájem o zapojení svých občanů do procesu rozhodování o využití části obecního rozpočtu na realizaci projektů, vedoucích ke zlepšení a oživení veřejného prostranství města Litvínov, proto rozhodlo se přizvat své občany ke spolupráci prostřednictvím participativního rozpočtu. Spuštěny byly webové stránky, kde najdete veškeré informace k participativnímu rozpočtu.

Pro první ročník participativního rozpočtu byl vyčleněn jeden milion korun včetně DPH. Minimální hodnota jednoho předkládaného návrhu musí dosahovat alespoň 40 tisíc korun.

Hlasovat o projektech bude možné pouze přes aplikaci Mobilního rozhlasu. Pokud nejste ještě registrovaní, učinit tak můžete na tomto odkazu.

Lidé mohou navrhovat projekty, které jsou například zaměřeny na úpravu veřejného prostoru, zvelebení veřejného prostranství pro sportovní a volnočasové využití, dopravní infrastrukturu, životní prostředí a další oblasti využití. Dílo musí být umístěno na veřejném prostranství nebo ve veřejně přístupné budově ve vlastnictví města nebo organizaci zřízené městem. Musí také respektovat stanovený finanční limit.

Přípustné jsou pouze investiční projekty. Investičním projektem se rozumí nákup, odstranění, rekonstrukce, revitalizace, modernizace nebo další jiné zhodnocení movitého a nemovitého majetku města Litvínova.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru