Žena trávila večer na terase, v jejím domě se mezitím pořádně napakoval zloděj
ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Neskutečnou drzost předvedl 36letý muž z Litvínova. Ten měl uplynulou sobotu krátce po půlnoci překonat oplocení rodinného domu, do kterého následně vnikl. Zřejmě netušil, že majitelka byla doma a trávila letní večer na terase.

Toho nezvaný host využil a podle policistů prohledal celý objekt. Poté, co nic netušící žena zjistila, že jsou v domě otevřené dveře a v pokojích poházené věci, ihned zalarmovala policii. "Litvínovan měl odejít vcelku napakovaný a poškozená postrádala 11 kusů hodinek, mobilní telefon, tablet, DVD přehrávač a 16 kusů nosičů, manikúru, parfém, hračky, peněženku s osobními doklady včetně platebních karet a mnoho dalšího. Strážci zákona se po oznámení vydali ihned k místu události a pátrali po zloději," uvádí mluvčí policistů Václav Krieger. 

Hamerští policisté získali důležitý poznatek a podle osobní znalosti už tušili, jakou osobu hledají. Na podezřelého muže narazili, jak kráčí po ulici. Ten se po spatření policejního vozu rozhodl k útěku. Jeho pokus byl ovšem marný a po krátkém sportovním výkonu ho jeden ze zasahujících členů hlídky zadržel. "Jedny z odcizených hodinek měl už Litvínovan na ruce, protože se mu prý líbily. Zbytek zcizených věcí v hodnotě téměř 70 tisíc korun schoval na dvou různých místech," pokračuje policejní mluvčí. 

Zbytek noci musel strávit v cele. Při výslechu se muž ke krádeži přiznal, policisté celý lup zajistili a vrátili oprávněné majitelce. Od mosteckého vyšetřovatele si převzal sdělení obvinění ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě uznání viny mu hrozí až tříleté vězení

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru