Horká voda z prasklého potrubí napáchala ve škole značné škody. Půjdou do milionů
Jedna z vytopených tříd. Foto: Hasiči města Litvínova
Litvínov

Litvínov – Havárie vodovodního potrubí v litvínovské 3. základní škole bude velkou pojistnou událostí. Kvůli únavě materiálu tam v polovině minulého měsíce začala unikat horká voda. Vytopila část objektu, než se na únik o víkendu přišlo.

Podle litvínovské místostarostky Květuše Hellmichové bylo vyplaveno pět tříd, tři kabinety a poškozeny byly například dveře, nábytek a asi dvě stě skříněk. Uniklo asi 80 metrů krychlových horké vody. Pro představu: To je množství jako v přibližně deseti standardních zahradních bazénech s kruhovým půdorysem.

„Musím vyzdvihnout nasazení hasičů, strážníků, zaměstnanců školy i jejich rodin při likvidaci této události,“ říká Květuše Hellmichová.

Město uvolnilo rychle jeden a půl milionu na likvidaci, částka ale pravděpodobně nebude stačit. Dva týdny byl kvůli havárii omezený provoz školy. „Děkuji také rodičům za pochopení,“ dodává Květuše Hellmichová. Nyní se ve škole jede již podle klasického rozvrhu.

Mokré prostory se vysoušejí.  „Od havárie vody v ZŠ Podkrušnohorská pomáhají promáčené prostory pavilonu pro 2. stupeň vysušit vysoušeče,“ uvádí městská policie. Strážníci z nich jezdí pravidelně vylévat vodu v nočních hodinách, činili tak i v průběhu podzimních prázdnin. Vysoušení je proces, který nelze urychlit. Celková likvidace a náprava škod ještě nějakou dobu potrvají.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru