Nově vzniklé Středisko volného času Smajlík v Litvínově už stihlo uspořádat i letní tábory
Středisko volného času už stihlo uspořádat pobytový tábor i příměstský. Foto: SVČ Smajlík Litvínov
Litvínov

Litvínov – Letní prázdniny se rozeběhly naplno a s nimi i nově letní tábory, které pořádá nově vzniklé Centrum volného času Smajlík v Litvínově při Schole Humanitas. Jde o dva tradiční pobytové tábory ve Smetanově Lhotě na Písecku a dva tábory příměstské. Celkem se letních aktivit zúčastní bezmála 300 dětí a program pro ně zajistí více než 50 vedoucích.


Počínaje prázdninami vyrazily děti každý den za bohatým program, který byl připraven v rámci příměstského táboru POTAB „Poznávací tábor“. Více než padesátku dětí čekaly zajímavé výlety po celé republice a bohatý doprovodný, sportovní nebo rukodělný program. „Vyrazili jsme do ZOO Zelčín, kde jsme si v rámci komentované prohlídky s krmením mohli nakrmit a hladit zvířátka jako jsou lamy, kozy, koně, oslík, želvy, ovečky, husy, prasátka a spousty dalších. Na konec jsme se všichni, kdo chtěli, projeli na konících.“ říká David Malát, vedoucí vychovatel Domova mládeže Scholy Humanitas.

Ten také dodal, že táborníci navštívili například Aquapark v Teplicích, nebo vyrazili na Lesnou, kde si děti hrály na Krušnohorské detektivy nebo si užily drobné chemické pokusy, které připravila učitelka Renata Koulová z Humanitasky. Děti se byly podívat také v History parku v Ledčicích, čekala na ně návštěva zámku v Ploskovicích a mnoho dalšího.

Smajlík připravuje na konec prázdnin druhý z příměstských táborů, který je zaměřen badatelsky a jeho program je spojený s poznáváním přírody, s pokusy a bádáním. A to i na doprovodných výletech.

Ve Smetanově Lhotě je pak v plném proudu 2. turnus tradičního tábora, kterého se i letos účastní bezmála 120 dětí. V areálu ZO OS Kovo Buzuluku Komárov, který obtéká říčka Lomnice, provázel táborníky 1. turnusu tajuplný příběh inspirovaný trilogií Pán prstenů. Táborníci byli rozděleni do 11 oddílů a postupně prožívali dobrodružství v podobě her a aktivit spojených s celotáborovou hrou nebo poznávají okolí Písecka. Velkou přidanou hodnotou pobytu v areálu ve Smetanově Lhotě je pak vlastní bazén, který je hojně využíván v teplých dnech. Tábor není nijak zaměřen a tak je oddílový nebo celotáborový program všestranný a hodně pestrý, od sportovních aktivit přes hry v lese, rukodělné vyrábění. Nechybí diskotéka nebo například táborový festival a další celotáborový doprovodný program nebo třeba tradiční braňák a další aktivity.

bazén na táboře

tábor pán prstenů

Na první turnus navázal v polovině července táborový druhý turnus, ten je zaměřen obdobně, jen děti provází celotáborová hra „Velká farma.“

Součástí činnosti SVČ Smajlík se stanou také dosavadní aktivity, projekty a akce Centra ekologické výchovy VIANA, které již pětadvacet roků nabízí a realizuje pestrou škálu ekologických programů a činností pro třídní kolektivy dětí v mateřských, základních nebo středních školách. Již nyní je na stránkách SVČ Smajlík k nalezení nabídka kroužků zájmové činnosti pro příští školní rok.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru