Nejen Most. I Litvínov hodlá zvýšit poplatek za svoz odpadu. Slevu budou mít děti i senioři
Už devět měsíců se o svoz odpadu v Litvínově starají Technické služby Litvínov. Foto: jip
Litvínov

Litvínov – Tento čtvrtek se po dvouměsíční pauze sejdou k veřejnému jednání litvínovští zastupitelé. Projednávat budou také výši poplatku za svoz odpadu. Po dlouhé řadě let, kdy se výše poplatku 250 korun na osobu neměnila, navrhují radní jeho navýšení. 

Návrh nového znění obecně závazné vyhlášky pro místní poplatek za odpad bude předložen ke schválení s účinností od nového roku, tedy od 1. ledna 2024.

Návrh počítá se zvýšením poplatku za obecní systém odpadového hospodářství z 250 Kč na 800 Kč za poplatníka s tím, že úleva 50 % na poplatku se poskytne osobě, která v příslušném kalendářním roce dovrší 65 a více let věku, a dále osobám od narození do konce kalendářního roku, ve kterém dovrší věku 15 let. Úleva bude poskytována automaticky. „Zároveň bude možno poplatek uhradit až do 30. listopadu příslušného kalendářního roku, aby měli občané dostatečně dlouhou dobu, po kterou bude možné poplatek zaplatit najednou či ve splátkách. Jedná se o významnou změnu, která povede ke zvýšení příjmů města, což by, vedle navýšení místního koeficientu u daně z nemovitostí, mělo přispět ke konsolidaci financí a majetku města v budoucích letech,“ doplnila k vyhlášce starostka města Kamila Bláhová.

Pro Mostečany je znovuzavedení poplatku za odpad větším šokem. Po šestnácti letech, kdy Mostečané neplatili ani korunu, budou platit ročně 840 korun. Senioři ve věku nad 65 let budou od poplatku osvobozeni. Proč Most po tolika letech přistupuje ke znovuzavedení poplatku, si můžete připomenout ZDE.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru