Zrekonstruovaný mostek je nově z dubového dřeva, které více vydrží. Foto: Lesy ČR
Litvínov

Dlouhá Louka – Hřebeny Krušných hor jsou svým tvarem oproti například Krkonošům s ostrými vrcholy velmi přívětivé pro pěší i cykloturistiku. Proto jsou tak oblíbené zdejší hřebenové stezky. Na červené turistické stezce krušnohorské hřebenovky, po níž vede i Stezka Českem, lesníci z Lesní správy Litvínov zrekonstruovali mostek přes Flájský potok.

Mostek se nachází nedaleko Dlouhé Louky u zaniklé obce Vilejšov. „Původní smrkové dřevo nahradil dub, který podstatně víc vydrží. Rekonstrukce byla velmi levná, protože ji kompletně provedla naše litvínovská lesní správa,“ řekl Vilém Růžička z Oblastního ředitelství LČR pro severní Čechy. Další dvanáctimetrový mostek plánují Lesy ČR opravit v příštím roce.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru