Ilustrační foto: e-deníky.cz
Litvínov

Litvínov – Lidská všímavost a rychlý zásah Městské policie Litvínov pomohly před přelomem nového roku zachránit lidský život. Podezřelé chování muže v Hamerské ulici oznámili obyvatelé ulice, kteří sledovali dění venku z okna. Po půlnoci se ulicí procházel starší muž v pyžamu a nakukoval do zaparkovaných aut.

Strážníci na místě zastihli seniora, který byl zjevně zmatený a nedokázal vysvětlit své počínání. Navíc ani neuměl říct, kde vlastně bydlí. Prochladlého muže strážníci naložili do mobilní služebny. Zjistili podle jeho jména místo bydliště a odvezli muže domů.

„Muž neměl u sebe klíče od bytu, strážníkům se ale podařilo dozvonit se na manželku. Žena netušila, kdy její muž z bytu odešel," informovala Městská policie Litvínov. Žena strážníkům poděkovala a manžela si převzala. Pro případ, že by se situace opakovala, předala strážníkům telefonní kontakt. „Muž neměl zranění, byl jen prochladlý. Nebylo nutné lékařské ošetření," dodali městští policisté. 

Pomoc lidem, kteří jsou zmatení a nedokáží vysvětlit své chování, je u strážníků běžnou součástí jejich práce. Podobný případ řešili strážníci i v budově městského úřadu. Tam dorazila zmatená žena, která odmítala odejít, pokud jí úřednice nevrátí jejího syna. Dítě mělo podle ženy na úřadě přespávat. Strážníkům se podařilo ženu uklidnit a vysvětlit jí, že na úřadě nikdo jejího syna nedrží. Žena už klidná z úřadu odešla.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru