Výjezd z ulice Martinů je pokryt ledem, pod ním se dál valí voda a vytéká až na PKH. Foto: jip
Litvínov

Litvínov – Výjezd z ulice Martinů na hlavní komunikaci, tedy do Podkrušnohorské ulice v Litvínově-Hamru, je od večera pokryt tlustou vrstvou ledu. Se zásobami soli a s hrably se pokouší ledovou vrstvu, pod níž se dál valí voda, vypořádat pracovníci Technických služeb Litvínov. Vytékající voda namrzá právě i na hlavní silnici.

Chlapi na místě diskutovali, jak situaci vyřešit. Voda se valí přes loučku vedle hamerského učiliště, kde vede nejen kanalizace, ale i etylénovod. Celá louka je také pokrytá ledem, voda vytéká z její horní části. Výjezd ulice Martinů je pod silnou vrstvou ledu. „Budeme asi muset dole před křižovatkou odstranit jeden obrubník, aby voda odtékala do strouhy," ukazuje jeden z pracovníků kolegovi. Má obavy, že pod vrstvou ledu budou těžko hledat, kde pravděpodobně prasklo potrubí. To nicméně budou muset řešit správci kanalizace.

Na Podkrušnohorské ulici jsou patrné zbytky odstraněného ledu, hrozí ale dál, že se zde bude tvořit. Foto: jip

Zatím nejrychlejším řešením, než se zastaví únik vody, bude vytvoření jejího odtoku mimo silnici. V cestě je obrubník. Foto: jip

Ti ale nebudou mít příliš těžkou práci místo najít, o kousek výše u chodníčku s lavičkou je přesně vidět, odkud voda vytéká a zaplavuje celou komunikaci. „Vytékat to začalo před pár dny, ve středu večer to přímo bublalo a jak to tu rozryla prasata, voda se začala držet v těch prohlubních a už se ani nevsakuje," poznamenala paní, která chodí na loučku denně venčit psa.

Kousek od odpadkového koše ve středu večer byly patrné bublinky, jak se voda drala ven. Nebude tak těžké najít místo, kde voda z potrubí uniká. Foto: jip

 

Aby šel led snáze odstranit, pracovníci technických služeb jej sypou solí, pak vrstvu ručně rozbíjí. Foto: jip

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru