Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov – Někteří lidé si silvestrovské oslavy nedovedou představit bez rachejtlí a další třaskající pyrotechniky. V tomto případě nešlo o prsty utržené při neodborné manipulaci, ale o eufemistický obrat pod nímž se skrývá prachsprostá krádež. 

Litvínovští policisté sdělili podezření 23letému muži ze spáchání trestného činu krádeže. Ten chtěl na poslední den loňského roku při novoročních oslavách zřejmě ušetřit nějaké finance. „V odpoledních hodinách vstoupil do jedné z litvínovských prodejen, kde uschoval dva kusy zábavní pyrotechniky za 800 korun. Se zbožím se snažil z obchodu zmizet, ale jeho počin neunikl zaměstnankyni provozovny," popsal incident policejní mluvčí Václav Krieger.

Prodavačka zavolala hlídku městských strážníků, která nekalého zákazníka převezla na policejní služebnu. Litvínovan si nevzal ponaučení z předešlých chyb. Uplynula teprve dvouměsíční doba od rozhodnutí Okresního soudu v Ústí nad Labem, který ho za úmyslnou majetkovou trestnou činnost potrestal. „Příští oslavy nového roku možná podezřelý stráví ve vězení, kam ho může soud poslat v případě uznání viny až na tři roky," podotknul mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru