Pohled na petrochemický závod z ptačí perspektivy. Foto: ORLEN Unipetrol
Litvínov

Litvínov – Skupina ORLEN Unipetrol zahájí na začátku dubna plánovanou zarážku ve své rafinérii v Litvínově. Během dvouměsíční provozní odstávky bude v rafinérské části výrobního závodu uskutečněna pravidelná údržba a modernizace technologií, spolu s realizací investičních projektů. Očekává se, že rafinerie bude zpět do plného provozu uvedena koncem května.

Společnost ORLEN Unipetrol provádí zarážku – plánovanou odstávku svých výrobních zařízení – každé čtyři roky za účelem pravidelné údržby výrobních zařízení v souladu s legislativními a kontrolními požadavky. Během dvouměsíční odstávky jsou zařízení zkontrolována, modernizována a připravena na další provozní cyklus. Minulou zarážku v litvínovském závodě skupina ORLEN Unipetrol realizovala v roce 2020. Současná zarážka je rozdělena do dvou let. V letošním roce proběhne údržba v rafinérské části závodu a v příštím roce v časti petrochemické. 

Rozsáhlou škálu specifických odborných činností bude vykonávat 3 000 externích, především českých a slovenských pracovníků z 20 dodavatelských firem, se kterými ORLEN Unipetrol dlouhodobě spolupracuje.

ORLEN Unipetrol udělá maximum pro minimalizaci dopadů zarážky na obyvatele okolních měst a obcí. Předem se omlouváme za případné audiovizuální projevy související se zarážkou, zejména během odstavování a opětovného uvádění výrobních jednotek do provozu.  

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru