Olej přitekl do potoka kanalizační trubkou. Foto: HZS Ústeckého kraje
Litvínov

Horní Jiřetín – V Horním Jiřetíně zasahují v pátek od 9 hodin hasiči ze stanice Litvínov. Na místě je také policie a litvínovští městští strážníci. Řeší se únik oleje kanalizační trubkou do Jiřetínského potoka.

„Vypadá to, že šlo o jednorázový únik, pravděpodobně někdo vylil do kanálu olej. Z výpusti už nic nepřitéká a kontrola na spodním úseku potoka potvrdila, že tam olej nedotekl," uvedl starosta Horního Jiřetína Vladimír Buřt.

Hasiči postavili v potoce pod výpustí nornou stěnu a část potoka zasypali hladinovým sorbentem.

Foto: HZS Ústeckého kraje

 

Vyšetřování na místě potvrdil také mluvčí PČR Václav Krieger: „Na místě jsou dvě hlídky. Provedly šetření v okolí, zda někdo u potoka nemyl vůz, což se nepotvrdilo. Podstatná je také informace, že nebyl zjištěn úhyn ryb."

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru