Pomoc v nouzi: Pětadvacet dětí z Janova bude moci chodit zadarmo do školní jídelny
Ilustrační foto: CC 2.5
Litvínov

Litvínov - Pětadvacet dětí ze sociálně znevýhodněných rodin bude mít v litvínovské základní škole v části Janov možnost chodit na oběd do školní jídelny až do konce letošního školního roku. Škola na to dostala 65 tisíc od společnosti Women for Women (W4W).

O daru informovala litvínovská radnice. Rada města Litvínova škole totiž přijetí účelového finančního daru v těchto dnech schvalovala. Na obědy dostala škola peníze v rámci projektu Obědy pro děti.

Na obědy zdarma může dosáhnout víc dětí

Pomoc rodinám, které by si nemohly dovolit financování obědů svých dětí ve školských zařízeních, se řeší i na vládní úrovni. Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová podepsala memorandum o spolupráci s Ivanou Tykač, ředitelkou obecně prospěšné společnosti Women for Women. Ivana Tykač je manželkou finančníka a miliardáře Pavla Tykače, kterému mimo jiné patří hnědouhelné doly na Mostecku. Cílem memoranda je vytvoření co nejefektivnějšího systému pomoci rodičům či samoživitelům v tíživé finanční situaci.

„Díky spolupráci s Women for Women, která trvá už od roku 2014, se ještě více zvýší počet dětí, které budou mít možnost chodit do školní jídelny a dostanou alespoň jednou denně teplé jídlo,“ řekla ministryně Marksová. „Jsem velice ráda, že touto cestou pomůžeme dětem z chudých rodin v jejich složité sociální situaci,“ dodala.

„Spolupráci vnímám jako dobrý příklad propojení možností státu a soukromé organizace, neboť tato na první pohled banální věc, jako je školní oběd, má na děti velmi významný vliv,“ uvedla Ivana Tykač. Podle jejich slov W4W od roku 2013, kdy projekt Obědy pro děti vznikl, zajistila z vlastních zdrojů, pomocí soukromých dárců a ministerstva školství obědy už pro 10 000 školáků.

Do konce března ministerstvo vyhlásí další dotační výzvu „Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi“, která se vztahuje na školní rok 2017/2018. O peníze může požádat kterýkoli ze 14 krajů. Celkem je pro ně připraveno 35 milionů korun, přičemž v případě zájmu je ministerstvo připraveno částku na výšit.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru