Do chemičky dorazil nadměrný náklad. Vypadá jako raketa
Stotunový kolos zaparkovaný před litvínovskou chemičkou. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Když ho stěhovali, trochu to vypadalo, jako když se převáží raketa na kosmodrom. Svým tvarem ji degaser - odplyňovací nádoba pro linku na výrobu polyethylenu - připomíná. A nemá k ní ani daleko velikostně.

Degaser vyrobený ve firmě ZVU Strojírny se vydal na svou přes dvě stě kilometrů dlouhou trasu z Hradce Králové do Litvínova v úterý 28. března v 15 hodin. Do Litvínova dorazil v pátek 31. března nad ránem.

Náklad o délce soupravy 30 metrů, šířce 5,4 metrů a celkové výšce 6,35 metrů na mnoha místech potřeboval podjet pod elektrickým vedením. Technici Skupiny ČEZ byli požádáni o uvolnění trasy, na některých místech bylo nutné zajistit průjezd pod vedením vysokého i nízkého napětí. Celá akce si vyžádala mimořádné nasazení energetiků, a také trpělivost mnoha lidí. Ti totiž na trase nadměrného nákladu mnohde přišli dočasně o elektrický proud.

Nádrž je nyní zaparkovaná před litvínovskou chemičkou a čeká na umístění do areálu závodu. V pátek večer ji hlídala ochranka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru