Piráti a Zelení chtějí v Mostě vyházet všechny ředitele a udělat nový výběr. ProMOST bezhlavé odvolávání odmítá
Pod město patří například knihovna. Ta má nového ředitele přitom jen pár měsíců. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Koaliční jednání v Mostě dál pokračují. Piráti a Zelení, kteří se dosud jevili jako uskupení, které může v Mostě rozhodnout, kdo bude vládnout, ale může stejně tak skončit v opozici. Podle hnutí ProMOST totižnejsou nováčci v mosteckém zastupitelstvu schopni kompromisu.

Piráti a Zelení (PaZ) požadují rekonkursy na posty ředitelů u všech městských organizací a společností. Šlo by o krok srovnávaný s padesátými a šedesátými lety minulého století a tvrdým režimem. „K tomuto bodu jsme navrhovali, aby ve společnostech, u kterých bude detekována špatná ekonomická kondice (vycházející z auditovaných účetních závěrek) nebo jiné problémy, byl proveden nezávislý audit a na základě výsledků tohoto auditu bylo přistoupeno k vyhlášení výběrových řízení. Tento návrh nebyl ze strany PaZ akceptován. Hnutí ProMOST odmítá bezhlavé odvolávání ředitelů bez pádných nebo zákonných důvodů vedoucí k destabilizaci městských organizací a firem, které zajišťují služby občanům. Takové jednání není možné akceptovat,“ uvedli v úterním prohlášení politici z ProMOST.

„Z jednání kolegů z PaZ je patrné, že od počátku mířilo toto uskupení spíše do opozice a to z obavy odpovědnosti, kterou by na sebe v případě subjektu ve vedení města převzalo. To je pochopitelné, ale bylo by fér, kdyby takové vyjádření zaznělo jasně a hned, nikoli po 14 dnech od voleb,“ dodává ProMOST.

Politici z vítězného hnutí jsou podle dalšího svého vyjádřeni otevřeni veškerým jednáním, a to i přes výhrady k osobám, které jsou členy jiných politických uskupení, které v komunálních volbách uspěli. „I nadále preferujeme stabilitu a řešení problémů, které trápí naše město a bez ohledu na politickou příslušnost,“ zaznělo v úterý.

ProMOST zatím našel shodu s ODS. ANO 2011 nebo SMM se proti vítězi mosteckých voleb dříve vymezili.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru