Mostečtí asistenti prevence kriminality pomohli desítkám lidí, zachránili pět životů
Foto: MP Most
Most

Most - Pro asistenty prevence kriminality zajistila městská policie speciální Kurz první pomoci pro bezpečnostní pracovníky.

Mostečtí asistenti prevence kriminality prošli již potřetí “Kurzem první pomoci pro bezpečnostní pracovníky” pražské Bezpečnostní akademie. “Naši asistenti se po celou pracovní dobu pohybují mezi lidmi, a proto chceme, aby stejně jako strážníci, kromě svých povinností uměli poskytnout maximálně profesionální první pomoc lidem přímo v ulicích. A ne jen správně zavolat na linku 155, což je zákonná povinnost všech v případě zjištění ohrožení života. Jsme si ale vědomi toho, že se asistenti mohou v některých případech sami ocitnout v nebezpečí,“ uvedl ředitel městské policie Jaroslav Hrvol. Pro asistenty proto městská policie zajistila speciální Kurz první pomoci pro bezpečnostní pracovníky.

Asistenti se v kurzu naučili správné postupy při poskytování první pomoci a každý z nich si několikrát vyzkoušel tzv. algoritmus první pomoci v ulicích od A do Z. Ten obsahuje například vyhodnocení bezpečnostní situace, ve které se zraněný a zasahující asistent nacházejí, správné oslovení zraněného, vyzkoušení reakce na bolestivé podněty člověka v bezvědomí, zjištění, zda zraněný dýchá, volání linky 155, nahlášení události a případně zahájení resuscitace s asistencí záchranné služby na telefonu. Přesnou techniku resuscitace na moderním modelu, který diagnostikuje správnost provedení, si pak všichni asistenti několikrát vyzkoušeli.

„Proškolit asistenty prevence kriminality v poskytování první pomoci byl velmi dobrý nápad. Za dobu jejich působení pomohli desítkám lidí, ošetření drobných zranění a odřených kolen dětí už ani neevidujeme, jen doplňujeme lékárničky. V pěti případech naši asistenti včasným a profesionálním poskytnutím první pomocí zachránili lidské životy,“ pochválila znalosti a práci asistentů prevence kriminality manažerka prevence kriminality statutárního města Mostu Veronika Loucká.


Projekt „BEZPEČNĚJŠÍ MOST: Asistenti prevence kriminality pro město Most “ je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Identifikace projektu: CZ.03.2.60/0.0/0.0/16_052/0007743. Projekt „Asistence prevence kriminality pro sociálně vyloučení lokality ve městě Most“ je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Identifikace projektu: CZ.03.2.60/0.0/0.0/16_048/0007262.

logo

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru