Mostecko má bezpečné silnice, hodnotí policie nehodovost. Nikdo tu nezemřel
Na Mostecku loni nedošlo k nejtragičtějším nehodám. Ilustrační foto
Most

Mostecko - Na Mostecku došlo loni k mírnému nárůstu počtu dopravních nehod řešených policií. Zároveň je ale okres jediným z celého kraje, ve kterém při haváriích nikdo nezemřel a bylo zde nejméně těžce zraněných osob.

V roce 2017 se stalo na silnicích Mostecka 1202 nehod, loni jich bylo o 89 více. Nejvíc nehod policie registrovala v listopadu (135), nejméně v únoru (84). Zatímco předloni při nehodách vyhasly 4 životy, loni se střety obešly bez smrtelných následků. Tři osoby utrpěly těžká zranění – dva řidiči a jeden chodec, 195 lidí vyvázlo s lehkým poraněním.

Hmotné škody přesáhly částku 49 milionů korun. Ve 32 případech byl u účastníků nehod zjištěn alkohol. Šestnáct viníků mělo více jak 1,5 promile alkoholu. Další dvě osoby byly pod vlivem drogy.

Tradičně na vině dopravních kolizí je nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě a nepřiměřená rychlost. V obci řidiči havarovali v 907 případech, mimo obec policie řešila 384 dopravních střetů. U 52 nehod došlo ke střetu s chodcem. Nejčernějšími dny byly úterý a čtvrtky, kdy bylo i nejvíce zraněných osob. Muži bourali 473x, ženy jen v 166 případech.

"Přestože došlo loni k nárůstu nehod, okres Most má v rámci kraje nejméně nehod, jediný okres je bez smrtelných následků a počet těžce zraněných osob je nejnižší. Tato pozitivní čísla lze přičíst i k bezpečnosti našich silnic," uvádí mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru