OBRAZEM: Začala zásadní přestavba křižovatky u Aquadromu. Tady teď najdete náhradní zastávky autobusů
Začalo frézování asfaltového povrchu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - U Aquadromu vyroste kruhový objezd, bude bezpečnější než stávající křižovatka. Stavba, která začala uzavírkou křižovatky, vyvolala dočasné změny v dopravě. Pro řidiče je úsek upravované silnice uzavřený, přesunuly se autobusové zastávky.

Po celou dobu výstavby objezdu bude provoz v křižovatce uzavřen s výjimkou průjezdu linek číslo 12 a 17 městské hromadné dopravy a dočasně i linkové dopravy, pro ně zůstávají i stávající zastávky v Lipové ulici beze změny.

Ostatní linky, tedy autobusy č. 5, 25 a 30 nebudou jezdit Topolovou ulicí, protože zastávky u Aquadromu jsou dočasně zrušeny a nahrazeny jsou zastávkami v ulici Jana Palacha. Objízdná trasa těchto linek vede Višňovou ulicí, kde nebudou autobusy stavět.

Jedna ze zastávek v Lipové ulici, ta vzdálenější od Kahanu, je pro tyto linky městské hromadné dopravy nefunkční (krom 12 a 17), pro cestující je dočasně zřízena zastávka na parkovišti u bloku 531 v Šeříkové ulici. Odtud jedou autobusy přes kruhový objezd u Lidlu a dál ulicí Višňovou (5 do Okružní). Zastávka blíže Kahanu je v provozu pro všechny linky městské hromadné dopravy, jak jsou lidé zvyklí.

Součástí stavby je i úprava stávajícího vodovodního řadu, úprava veřejného osvětlení nebo provedení nového dopravního značení. Uprostřed objezdu budou vysazeny okrasné keře. Nový kruhový objezd bude stát městskou pokladnu zhruba 6,7 milionu Kč bez DPH a pro město jej postaví firma Herkul, která se stala vítězem veřejné zakázky.

Náhradní zastávka v ulici Jana Palacha

2404zastavkymapa postcard

Náhradní zastávka na parkovišti v Šeříkové ulici

2404zastavkymapa2 postcard

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru